Det er ikke billigt at starte på et nyt studie. På de fleste videregående uddannelser skal der købes skolebøger for flere tusinde kroner til hvert semester. Det kan være svært at finde penge til i økonomien, når man i forvejen er på SU. Her i artiklen gennemgår vi nogle af de lånemuligheder, som du har, når du er på SU.

SU-lån

SU-lån vil klart være den bedste løsning, når det kommer til at låne penge som studerende. Med et SU-lån kan du låne op til 3000 kroner om måneden. Renten er meget lav sammenlignet med nogle af de andre låneformer, der findes ude på markedet. En anden stor fordel er, at du først skal betale lånet tilbage igen, når du er færdig med at studere, hvor din økonomi forhåbentligt er blevet bedre. Det er nemt at ansøge om SU-lånet. Det foregår nemlig bare på min.su.dk, hvor du i forvejen har et overblik over dine SU. Søger du lidt ekstra rum i økonomien, og gider du ikke at betale af på dit lån nu og her, så er et SU-lån en rigtig god løsning.

Forbrugslån

Det er selvfølgelig også muligt at tage et forbrugslån. Flere låneudbydere godkender nemlig studerende. Ulempen ved forbrugslånet er, at renten er høj, og derfor kan det hurtigt blive meget omkostningstungt at skulle betale lånet tilbage igen. Det kan være svært at finde den plads i økonomien, når du er studerende. Ved et forbrugslån som fx Anna Finans skal du oftest også begynde at betale af på lånet med det samme, som du jo ikke skal ved et SU-lån.

Lån penge af familien

En anden mulighed du har for at låne penge til dine studiebøger, er at låne penge af din familie. Det vil være den billigste løsning, medmindre din familie kræver renter af lånet. Ulempen ved at låne penge af sin familie er, at det ikke altid er den rareste følelse, hvis man føler sig økonomisk presset. Derfor er det enormt vigtigt, at I laver en god låneaftale, hvor der er nogle klare rammer for lånet. Der skal både være klare rammer for dig som låntager, ligesom der skal være det for den person, der giver dig lånet.

Spar så meget op du kan

Hvis der er krav om mange studiebøger på dit studie, bør du spare op til dem løbende gennem hele året. Mange uddannelsessteder sender en liste ud med bøger for flere semestre ad gangen, og her kan du jo se, om du ikke begynde at spare op i god tid, så du ikke skal ud at låne ligeså mange penge. Du kan selvfølgelig også se, om du ikke kan finde bøgerne brugt, så du ikke skal betale hele nyprisen. Studiebøger koster i de fleste tilfælde flere hundrede kroner. Kan du bare spare 20 – 30%, kan du hurtigt opnå en stor besparelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *