Dating er en relativt ny institution, der kun er blevet etableret i de sidste par århundreder. Det er tæt forbundet med ægteskabet og familien. Selvom begrebet samleje udvikler sig hurtigt, har det været relativt stabilt. Det er nu en del af hverdagens menneskeliv. Selvom antallet af mennesker, der gifter sig, stiger, er det stadig en vigtig social institution. Der er mange grunde, men en ting er sikkert.

Det er ikke klart, hvor dateringen stammer fra. Det er en blanding af moderne og traditionelle tilgange. Det er almindeligt, at unge mennesker dater før eller efter ægteskabet i mange kulturer. Selvom ægteskab stadig er normen i mange kulturer, har det været mindre almindeligt med skilsmisse, og folk er blevet mere mobile. Teknologiens hurtige udvikling havde også indflydelse på datingprocessen. Enkeltpersoner var i stand til at gå på datoer med fremmede takket være udviklingen af mere sofistikerede kommunikationsværktøjer og tilgængeligheden til at leje biler. Disse fremskridt har ført til en stigning i antallet af tilfælde af datovoldtægt.

“Dating” er et ord med en grumset betydning. Selvom det løst refererer til et åbent forhold mellem to mennesker, men ikke er et romantisk, betyder det ikke, at de er i et engageret forhold. Det er en tid, hvor parret er usikre på, hvad der vil ske med deres forhold. Det er et midlertidigt forhold, som i sidste ende vil føre til et seriøst forhold. Det er stadig en glimrende måde at møde nye mennesker på.

Dating er en populær aktivitet for universitetsstuderende i Singapore. Singapores største datingbureau er den regeringsdrevne Social Development Unit (SDU) datingpilot.dk. Det oprindelige SDU var en tjeneste, der fremmede ægteskab blandt universitetsuddannede. SDU fusionerede dog med SocialStyrelsen for at udvide sit mandat til alle singler. SDN – Social Development Network blev dannet, som er et netværk, der fremmer meningsfulde relationer mellem alle slags mennesker.

Forskellige lande har forskellige regler for dating. Et forhold er et to-personers forhold i Korea. De tiltrækkes af hinanden og tilbringer tid sammen. Dette kaldes et “ægteskab” og et “frieri”. De fleste succesfulde forhold involverer ikke samleje. De er baseret på gensidig tiltrækning. Desværre kan det være svært at date, især hvis de involverede ikke er opmærksomme på hinandens intentioner.

Online fora og populærkultur har brugt udtrykket “seksuel markedspris” i vid udstrækning. Dette udtryk refererer både til en kvindes seksuelle værdi og mænds opfattelse af det. Det forkortes ofte “SMV”. Det er faktisk et udtryk, der beskriver en mands værd. Det er den pris, en kvinde betaler for sig selv. Dette er meget mere end hendes.